Röklukt kan vara riktigt svårt att få bort om det kommer från till exempel en brand eller att någon har rökt inomhus under en längre period. Det är dels väldig ofräscht men det kan också vara rent av farligt för till exempel astmatiker, även om röklukten inte är så stark. Därför är det viktigt att alltid rengöra på djupet för att se till att röklukten försvinner helt och hållet.

Med hjälp av en ozongenerator får man bort röklukten på djupet på ett sätt som en vanlig luftfuktare eller annan rengöring inte kan ta bort. Det är effektivare än rengöring med kemikalier och resultatet blir beständigt.

Få bort röklukt från cigaretter

Rökning inomhus kan orsaka stora problem då det både skadar väggar och tak samt ger en obehaglig lukt som är svår att bli av med. Om någon har rökt inomhus under en längre tid kan man märka att väggar och tak får en lätt gul färg på grund av nikotinet som fastnar. Ozon kan rengöra dessa utrymmen på djupet och effektivt ta bort ingrodd nikotin och röklukt vilket gör att problemet försvinner för gott. En ozongenerator rengör inte bara luften för att ta bort lukten utan angriper källan från grunden och gör så att röklukten inte kommer tillbaka igen. Ozonet angriper effektivt nikotinskadade väggar, textilier, trä och andra material som blivit utsatta för cigarettrök under en längre period. Tack vare att ozonet även angriper molekylerna försvinner lukten för gott och nikotinresterna elimineras då deras cellväggar förgörs av ozonet som produceras via generatorn. Oavsett om röklukten sitter i bilen, i ett rum eller i kläder kan du vara säker på att den försvinner med hjälp av en enkel ozonbehandling från en ozongenerator.

Få bort brandrök eller starkt matos

Att få bort röklukt efter en brand, vidbränd mat eller långvarig matlagning kan vara riktigt svårt. Har du någon gång bränt vid mat illa på spisen vet du att lukten kan sitta i uppåt flera veckor. Vid större brand eller regelbunden matlagning i till exempel restaurangkök kan lukten sitta i mycket längre än så. Med hjälp av en ozongenerator kan man rengöra väggar, tak, golv och lösa föremål på ett effektivt sätt och ta bort lukten en gång för alla. Istället för att försöka göra en grundlig städning och sanera allting kan man endast ställa in en ozonluftrengörare och låta den göra hela jobbet åt en.

Placera ozongeneratorn på ett lämpligt ställe i rummet, högt upp och gärna så nära det ställe där lukten är som värst. Låt den sedan stå i upp till ett dygn beroende på utrymmets storlek. Efteråt är lukten borta för gott vilket innebär att den inte kommer tillbaka vid ett senare tillfälle så som den annars kan göra efter en vanlig städning.

Lämna ett svar