Det effektivaste sättet att rengöra ett hem, bil eller båt från dålig lukt är med en ozongenerator. En luftrengörare som producerar ozon kan döda nästan vilken lukt som helst på enbart ett par timmar. Det enda förarbetet som krävs är att eventuell orsak till problemet elimineras helt och hållet. Detta kan vara allt från en allvarlig vattenläcka som behöver åtgärdas till gamla sopor som behöver tas ut. Det behöver alltså inte vara ett större arbete utan allt beror på anledningen till att lukten har uppkommit från första gång. Vid röklukt behövs till exempel inget förarbete mer än att se till att inte ny rök kommer in.

Rengöra bil eller båt med ozon

Det kan vara riktigt jobbigt att få bort obehagliga lukter ur bilen eller båten. Kemikalier, urin, mögel eller bara en allmänt unken doft är sådant som kan uppkomma. I många fall räcker inte en vanlig biltvätt för att bli av med den otrevliga lukten utan den kommer tillbaka när lukten från rengöringsprodukterna har lagt sig.

Istället för att försöka maskera den dåliga lukten med rengöringsmedel bör man därför rengöra med ozon från en generator. Inga kemikalier används så det är en väldigt miljövänlig metod och dessutom är den otroligt effektiv. Ställ in ozonaggregatet i bilen eller båten, om möjligt så gärna lite högre upp. Se till att alla inställningar är rätt, sedan är det bara att trycka igång den. Håll alla dörrar och fönster stängda och lämna sedan bilen eller båten ifred i några timmar. När ozongeneratorn har arbetat färdigt kommer lukten vara borta på riktigt utan risk för att den kommer tillbaka igen.

Få bort unken lukt ur källare och våtutrymmen

Källare har en tendens att alltid lukta lite unket, instängt och ibland till och med mögligt. Detta gör det svårt att använda utrymmet på det sättet man vill då det finns risk att saker man förvarar där tar åt sig av lukten. Med hjälp av en ozongenerator kan du både bli av med den unkna lukten från källarutrymmet samt rengöra redan luktskadade föremål och textilier som förvarats där.

På endast ett par timmar kan en ozongenerator neutralisera lukten i källaren samt angripa källan till lukten, till exempel bakterier eller mögelsporer. Eftersom källare oftast är hårt drabbade av fukt kan problemet med lukten komma tillbaka. Därför är det bra att ha en ozongenerator hemma som man regelbundet kan köra igång när man märker att dålig lukt börjar uppkomma. Gör man det i tid kommer inga föremål eller textilier hinna angripas och problemet kommer bli allt mer lätthanterligt efter hand.

Rengöra textilier med ozon

Ett populärt användningsområde för ozongeneratorn är när man vill rengöra textilier från dålig lukt. Vissa lukter sätter sig på ett sådant sätt att de blir omöjliga att få bort i tvättmaskinen. Detta gäller bland annat mögel och unken lukt från fukt. Det kan också röra sig om textilier som inte kan köras i tvättmaskinen vilket gör det ännu svårare att få dem rent på djupet. Placera ozonluftrengöraren i närheten av det du vill rengöra och placera dem i ett mindre rum med stängda dörrar och fönster. Ozonet tar effektivt bort både lukten och de bakterier som har orsakat den, och det tar bara någon enstaka timme.

Lämna ett svar