Om du har problem med otrevliga eller obehagliga lukter i ditt hem eller i annan lokal är en ozongenerator precis vad du behöver. Till skillnad från vanliga luftrenare rengör en ozonluftrenare på djupet och tar bort otrevliga lukter från grunden. Tack vare den unika teknologin där syre omvandlas till ozon som renar luften på djupet försvinner alla lukter på endast ett par timmar med hjälp av en ozongenerator.

Var kan jag använda en ozongenerator?

En portabel ozongenerator går att använda nästan överallt. Tänk på att du vill ha den i ett stängt utrymme då halveringstiden för ozon är kort och det snabbt försvinner. Dessutom kan det vara farligt att andas in för mycket ozon så du vill inte vara i närheten under tiden maskinen är igång.

En ozongenerator kan användas i bland annat kök, källare, hem och sommarstugor, bilen, badrum, klädkammare och garage. Alla utrymmen där du kan få in dålig lukt kan rengöras med hjälp av en ozonluftrenare. Ställ luftrenaren så nära den dåliga lukten som möjligt och var noga med att stänga till dörrar och fönster.

Ozongeneratorn ska placeras högt upp i rummet eftersom ozon är tyngre än luft och därför sjunker. Står den för långt ner kommer inte hela rummet att renas. I riktigt stora utrymmen är det en god idé att förflytta generatorn med ett par timmars mellanrum för att säkert komma åt att rengöra överallt. Hur lång tid det tar att rengöra ett rum från dålig lukt beror på hur stort rummet är.

Vilka lukter kan en ozongenerator ta bort?

En ozongenerator kan ta bort nästan alla oönskade lukter som kan uppkomma i tillexempel hemmet, källaren eller i sommarstugan. Den är särskilt effektiv mot mögel då den till skillnad från en vanlig luftrenare inte bara tar bort mögellukten, utan även verkar på djupet för att ta bort mögelsporerna och förhindra att lukten uppkommer igen.

Att ta bort röklukt med ozon är väl beprövat och fungerar väldigt effektivt och enkelt. Oavsett om det är cigarettrök, matos, brandrök eller annan typ av rök så kan en ozongenerator helt och hållet eliminera lukten på endast ett par timmar.

Följande oönskade lukter kan du enkelt ta bort med en ozongenerator:

– Röklukt från brand, matlagning eller cigaretter

– Matos från till exempel ett storkök eller restaurang

– Mögel från byggnader, på textilier eller i trånga utrymmen

– Unken doft från till exempel kläder som legat instängda länge eller ett stängt utrymme

– Lukt från husdjur

– Urinlukt från golv eller textilier, till exempel urin från katt som annars är näst intill omöjligt att få bort

– Och många andra obehagliga lukter, nästan all dålig lukt går att få bort med hjälp av ozon

Ta bort dålig lukt från textilier

Vissa lukter sätter sig i textilier på ett sådant sätt att det inte ens försvinner i tvättmaskin. Unken lukt, röklukt och urin är exempel på lukter som kan vara svårt att få bort på djupet. När det gäller mattor, madrasser eller soffor som inte går att tvätta i tvättmaskin kan det också kännas omöjligt att få bort de otrevliga lukterna. Med en ozongenerator försvinner lukten och textilierna rengörs på djupet så att det inte finns någon risk att lukten kommer tillbaka. Ställ ozongeneratorn så nära som möjligt och strax över det som ska rengöras och låt den sedan gå i ett par timmar. Viktigt är att rengöringen utförs i ett stängt rum, gärna så litet som möjligt. Efter ett par timmar kommer alla spår av lukten att vara borta utan någon risk att de kommer tillbaka igen. Detta till skillnad från annan rengöring där det först kan verka som att lukten försvunnit, men den dyker upp efter ett tag igen då det inte har rengjorts på djupet. Med hjälp av ozon kan du vara säker på att lukten försvinner för gott.

Lämna ett svar