Sommarstuge doft

Att ha en frisk och fräsch doft inomhus är viktigt för både kropp och själ. Speciellt med tanke att de flesta av oss tillbringar 90 procent av vår tid inomhus. Tyvärr är inte fallet så i många sommarstugor. Många upplever att det kan lukta obehagligt när man kommer till sommarstugan efter att inte ha varit där under en längre period. Känner du igen dig i detta så är du i gott sällskap. 100 000-tals sommarstugeägare upplever problem med oönskad lukt och odör i sina sommarstugor.

Att vädra

Det första många gör när de kommer till sommarstugan är att man försöker vädra ut lukten, ibland tycker man att det fungerar ganska bra men tyvärr är det ofta värre än man tror. Problemet är att man själv vänjer sig vid doften/odören och luktsinnet mattas av. Detta brukar dock ibland uppdagas av andra som kommer på besök vilket inte alltid är så kul att höra. Ett annat sätt att upptäcka om det är så, är att lukta på sina kläder efter att man har kommit hem efter att ha varit i sommarstugan. Luktar det fräscht som det ska eller luktar det sommarstuga? Känner du igen den sommarstugelukten så är det dags att göra något åt det.

Vad är det som luktar?

På äldre trähus byggda under 50, 60 och 70-talet var stommarna ofta byggda med impregnerat trä med träskyddsmedel som innehöll klorfenol. Det är ett kemiskt medel som kunde minimera mögeltillväxt och motverka röta. Tyvärr visade det sig med tiden att detta ämne även kunde sprida en doft som var mögelliknande och som kan förorena hela sommarstugan och skapa hälsoproblem.

Även om din sommarstuga har ett antal år på nacken så behöver den inte vara fuktskadad för att lukta ofräscht eller unket. Dålig lukt kan bero på många olika saker. Ofta är det en kombination av instängdhet, dålig ventilation, gamla material, gamla fuktskador, mögel eller en krypgrund som man har svårt att komma åt där djur kan ha bon eller ha bott och rester finns kvar som inte doftar så gott.

Hur får man då bort dålig lukt från sommarstugan?

Som du säkert redan har konstaterat så räcker det inte att vädra ut stugan för att bli av med sommarstugelukten. Det fungerar naturligtvis en stund men snart är doften tillbaka efter ett tag. Ett bättre alternativ till vädring är därför att ta bort orsaken till lukten. För att hjälpa dig att lösa detta spå finns så finns nu Ozon 5000, en helt nyutvecklad luftrenare som använder ozon för att eliminera dålig lukt, mögel och bakterier och rensar luften från dålig luft snabbt och effektivt.

Så fungerar Ozongeneratorn Ozon 5000

Som du säkert känner till så känns luften extra fräsch efter ett åskväder. Det beror på att luften då är fyllt med ozon som har bildats när det blixtrar. Ozonet i luften gör att bakterier, mögelsporer, och andra ämnen som förorsakar dålig luft då bryts ner på ett naturligt sätt i naturen.

Ozon 5000 kanförutom att den eliminerar de partiklar som skapar dålig luft och odör och ger dig en fräsch luft i sommarstugan också ge dig hälsofördelar genom att den eliminerar mögel eller mikroorganismer som förorsakar allergier, trötthet och andra hälsobesvär. Resultatet av behandlingen är långsiktigt och ofta räcker det att upprepa behandlingen en gång per år.

Resultatet av behandlingen blir en doft fri sommarstuga under hela vistelsen och positiva hälsoeffekter med en minskad risk för allergiska besvär orsakade av mikropartiklar, mögel och bakterier.

Hur man gör

Ozon 5000 sköter sig själv efter att du har satt på den och processen är klar efter ca 2 timmar. Du behöver inga kemikalier eller vätskor utan allt sker helt automatiskt snabbt, enkelt och effektivt och dessutom miljövänligt.

Du är värd en fräsch sommarstuga fri från dofter som gör att vistelsen blir trevligare, fri från ovälkomna dofter.

Skaffa en Ozon 5000 Prova och rensa bort lukten i sommarhuset på 2 timmar!

Lämna ett svar