Ett problem som kan uppstå ibland och som kan vara väl så besvärligt, är husdjur som inte är bra på att sköta sina toalettbestyr på ett lämpligt sätt. Det kan vara en hankatt som har fått ovanan att göra sina behov i pappas favorit fåtölj, eller den söta valpen som kissar på fina dyra mattan eller den rebelliske tonåringen som haft en iller som husdjur men som inte har sett till att illerns toalettbestyr hanteras på ett lämpligt sätt.

Doften eller snarare odören som uppstår av detta kan vara olustig, illaluktande och i fallet med illrar, helt fruktansvärd, speciellt om parkettgolvet har blivit impregnerat och vätskan har börjat att ruttna.

Vad gör man då för att sanera odör och dålig lukt efter ett husdjur?

Att gå på med parfym eller rengöringsmedel räcker tyvärr inte särskilt långt i dessa fall. Risken är stor att man förstör ytskikt på möbler, mattor och golv när man hård behandlar dessa med rengöringsmedel för att få bort dålig lukt och odören.

Lösningen är istället Ozonbehandling för att få bort dålig lukt i bostaden eller i bilen.

Ozonet sanerar och tar bort all lukt från djururin, cigarettstank, fukt, mögeldoft och mycket mer. Ozon är bevisat mycket effektivt mot starka lukter och odörer som är svårt eller omöjligt att få bort på annat sätt. Utöver att ta bort dålig lukt i fåtöljer, soffor, mattor och trägolv, så eliminerar också Ozon mögel, virus och bakterier.

När du behandlar din bostad med en ozongenerator från Odörfri, så får du en både miljövänlig och effektiv process för djuprengöring och luktsanering av din bostad.

En sanering som i allmänhet tar ca en till två timmar, så försvinner ozongasen ca 30 minuter efter avslutad behandling.

Kan man använda ozonbehandling när man är hemma i bostaden?

Det är väldigt effektivt att använda en ozongenerator i hemmet för att få bort odör och dålig lukt. Det är dock avgörande att respektera man hanterar utrustningen på rätt sätt. Men ska aldrig inandas ozon. När man har startat ozongeneratorn så måste man lämna rummet. Man ska sedan vänta i två timmar efter att behandlingen har avslutats innan man får gå in i rummet igen.

Hur verkar ozon?

Ozon är en gas även kallat för aktivt syre. Molekylstrukturen är uppbyggd av tre syreatomer och när ozonmolekylerna kommer i kontakt med de partiklar som orsakar den dåliga lukten reagerar dessa och den dåliga odören eller lukten försvinner. En annan bra egenskap hos ozonet är att det dessutom förstör cellväggarna hos mögel och bakterier så att de upphör att åter reproducera sig. När ozongeneratorn är klar så lukar det på samma friska och fräscha sett som vid ett åskväder. Det beror på att luften har liknande sammansättning som då med mycket ozon.

Vad skiljer Ozongenerator från en luftrenare?

En vanlig luftrenare använder bara ett sorts filter för att rena luften. En Ozongenerator som OZ10K PRO producerar istället ozon som fyller rummet som skall saneras med gasen ozon. Ozon inte bara rensar upp i luften utan attackerar också själva källan till lukten i rummet. Det innebär att OzongeneratornOZ10K PRO bara behöver användas vid enstaka tillfällen i motsats till en vanlig luftrenare som du måste använda hela tiden.

Lämna ett svar